Vad kostar det att byta ut Bahco Minimaster?

Om du funderar på att byta ut ditt Bahco Minimaster eller Bahco Minivent ventilationssystem, finns det flera faktorer att överväga. Dessa system har varit på marknaden under en tid och har bidragit till god luftomsättning i många byggnader. Men tekniken har utvecklats, och det finns nu modernare alternativ som kan erbjuda förbättrade funktioner och större energibesparingar.

Byta Bahco Minimaster med ny ersättare

Bahco minimaster sitter i köket och vanliga ersättare till minimaster är Swegon R3 med jazz spiskåpa eller RDKS med CPDJ spiskåpa fläktgroups. Kostnaden för att byta bahco minimaster i kök brukar variera från 50 000 till 55 000 kr efter rot.

Byta Bahco Minivent med ny ersättare

Bahco miniment sitter oftast placerad i tvättstuga och vanliga ersättare till den är Swegon R3 eller RDKS fläktgroups. Kostnaden för att byta minivent i tvättstuga varierar från 45 000 till 50 000 kr efter rot.

Varför byta?

Det finns flera skäl till att byta bahco minimaster till en ny ersättare med roterande värmeväxlare:

  • Värmeåtervinning på nya aggregat varierar från 80% till 90% vilket kan jämföras med Bahco minimaster som ligger på mellan 30-50% i värmeåtervinning
  • Betydligt bättre filter i de nya aggregaten
  • Lägre ljudnivåer med ett nytt aggregat
  • Bättre styrmöjligheter

Bahco Minimaster ersättare i Köket

Bahco Minimaster i köket är oftast placerad över spisen, med en kåpa som fångar upp matos. Även om dagens köksaggregat kanske inte är lika estetiskt tilltalande som tidigare, finns det fortfarande alternativ som kombinerar funktion med design.

Att flytta en äldre Minimaster till vinden är inte alltid genomförbart. Istället kan man överväga att installera ett nytt, isolerat aggregat på vinden, vilket kan vara en kostsam men värd investering. Det finns en uppsjö av Bahco Minimaster ersättare på marknaden, för kök är de vanligaste Swegon R3 och Fläktgroups RDKS.

Bahco ACJ och Minivent Ersättare

Modernisering av Bahco ACJ Luftvärmeaggregat

Bahco ACJ luftvärmeaggregat, som värmer upp luften innan den cirkulerar i huset, kan också bytas ut mot energieffektiva alternativ som Swegon CombiWin eller Fläktgroup ACJB.

Bahco ACF ersättare i tvättstuga

Bahco ACF har framförallt två ersättare, Swegon R2 eller R3 samt Fläktgroups RDKS.

Bahco-aggregatens Hållbarhet

Bahco-aggregat har stått emot tidens prövning, med många enheter som fortfarande fungerar efter tre decennier. Men medan de gamla enheterna kan vara hållbara, erbjuder dagens teknik betydligt bättre prestanda och effektivitet.

Allt om Bahco Minimaster acc

Bahco Minimaster acc skiljer sig från andra modeller genom sina sidleds anslutningar.

Bahco Minimaster Idag

Även om Bahco Minimaster nu är en del av Fläktgroup, finns det många andra tillverkare som erbjuder kvalitativa ersättningsaggregat.

Hur ofta behöver bahco ventilation service?

Det rekommenderas att Bahco ventilationssystem får service minst en gång om året för att säkerställa optimal funktion och luftkvalitet. Regelbunden service kan också förlänga systemets livslängd.

Vad kostar det att byta ut ett Bahco aggregat mot ett nytt?

Priset för att byta ut ett Bahco-aggregat varierar beroende på modell och installationens komplexitet. Kostnaden för att byta ett bahco i kök eller tvättstuga varierar från 50 000 till 60 000 kr.

Återbetalningstid – byta gammalt FTX-Aggregat mot nytt – Hur mycket sparar man?

När du byter ut ett äldre FTX-aggregat mot ett nytt, mer energieffektivt system, kan besparingarna vara betydande. Beroende på ditt hem och användning kan återbetalningstiden vara mellan 3-7 år. Men det exakta värdet varierar beroende på energipriser och hur ofta systemet används.

Tel: 010-300 16 00
E-post: info@aerius.se

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.